Amikor jött a rákos balhém, a feleségem arra gyúrt, hogy meg fogok halni - mondta Komár László (†67) két évvel ezelőtt a Frizbiben, és ez az érzelmes interjú a mai napig látható a TV2 honlapján.


A tavaly októberben elhunyt énekes ebben a 2011. február 6-án sugárzott műsorban el is sírta magát, de még azelőtt „dögkeselyűhöz" hasonlította akkori feleségét, akivel ekkor már nem élt együtt, a válóper viszont dübörgött. Végül 2011 decemberében bomlott fel a sztár negyedik házassága, és néhány hónap elteltével a volt feleség pert indított Hajdú Péter cége ellen.

- Aki megnézi a Frizbi azon adásait, amelyekben a pert indítóról nyilatkoztak, az tökéletesen érteni fogja, miért került sor a perindításra – mondta dr. Landes Judit, a volt feleség ügyvédje, és kifejtette: - Mindenkinek joga van jogvédelmet kérni, ha megalázzák, ha valótlan tartalmú, és az ő becsületét, jó hírnevét sértő megnyilatkozásban beszélnek róla. Amennyiben egy médium enged meg magának egy ilyen jogsértést, akkor az érintett állampolgár is megengedheti magának a jogvédelmet.

- Komár László volt felesége jogsérelem miatt indított polgári pert a Frizbi Entertainment Kft. ellen, de jogi képviselője, dr. Landes Judit a peren kívüli megegyezést szorgalmazta. Ezt a cég vezetője, Hajdú Péter viszont határozottan visszautasította - vázolta dr. Mester Csaba, aki Hajdút, illetve műsorkészítő cégét védi. - Októberben volt az első tárgyalás, amelyen Komár László volt felesége azt állította, hogy egykori férje olyan kijelentéseket tett a műsorban, amelyek sértik a jó hírnévhez való jogát.

A rákbeteg Komár László halála Hajdúék peres helyzetét is megnehezítette, hiszen az énekes vallomásával akarták igazolni, hogy amit elmondott, megfelel a valóságnak.

- A következő tárgyaláson tanúkkal fogjuk bizonyítani, hogy Komár László igazat mondott - magyarázta Mester Csaba, aki a kérdésre válaszolva arról is tájékoztatott, hogy a perben a volt feleség ötmillió forintos kártérítést követel a műsorvezető cégétől. - Pervesztés esetén a kártérítésként megállapított összeget a cégnek kell kifizetni, ami közvetve természetesen a tulajdonos, azaz Hajdú Péter vesztesége lehet.
A showman ennek ellenére felvette a kesztyűt.

- Kötelességemnek érzem, hogy megvédjem néhai barátom emlékét! Ő már nem tud ott lenni a bíróságon, én viszont ott leszek - nyilatkozta Hajdú (37), de nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

- Meg tudom erősíteni, hogy Komár László volt felesége a tévécsatornát is beperelte - közölte Koltay Tamás, a TV2 szóvivője, de a per miatt ő sem akart ennél többet mondani.

Sz. Z. J.

forrás: Blikk